1

Choose Project to Support

2

Choose type of Fundraiser

3

Personalise Your Fundraiser

4

Publish Your Fundraiser

Vit jul

Bli en ambassadör för Vit jul - starta en insamling! Julen är barnens högtid. Ändå känner tusentals unga oro och ensamhet när jullovet närmar sig. Som Vit jul-ambassadör är du med och sprider ordet till alla som vill göra skillnad för barn i juletid. Det är ett fint och viktigt uppdrag. Och ju roligare du har, desto fler kommer vilja vara med och bidra.Att starta en egen insamling är enkelt och fantastiskt roligt. Du registrerar din sida här och sprider den sedan till vänner, släkt, kollegor… ja, alla som vill vara med och skapa fina julminnen för barn och unga. Vi tar hand om tekniken och all hantering av gåvorna, och stöttar dig med tips och råd under hela insamlingen. Tillsammans peppar vi fler att vara med och göra julen till barnens högtid.Din insats är ovärderlig!I Sverige lever fyra till fem barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dem känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. För dessa barn är IOGT-NTO-rörelsens Vit jul-aktiviteter inte bara ett roligt avbrott i vardagen – de är livsviktiga. Och du kan vara med och se till att fler barn får ta del av aktiviteterna och att fler barn får fina julminnen!Genom att starta en egen insamling är du med och möjliggör hundratals aktiviteter för barn och unga under jullovet. Aktiviteterna utgör en trygg frizon där de kan slappna av och bara vara barn för en stund. De får många skratt och härliga minnen, ett jullov som de kan glädjas åt och se fram emot.

Choose Project Read More...

Var med och bygg upp sommarens viktigaste läger!

Alla barn ska ha ett riktigt härligt sommarlov. Glass i stora lass, sand mellan tårna och skrattanfall tills man kiknar. Det vill vi kämpa för - tillsammans med dig.Under semesterperioden ökar alkoholkonsumtionen och för barn som lever i en familj där det finns ett riskfyllt drickande blir det extra jobbigt. Kompisar reser bort och trygga frizoner som skola och fritidsaktiviteter försvinner. I genomsnitt 4-5 barn i varje skolklass i Sverige har det så. Din insamling är därför otroligt viktig och varje gåva är värdefull - starta din insamling idag! Tillsammans kan vi göra skillnad! Genom att anordna aktiviteter och läger runt om i hela Sverige ser vi till att fler barn och unga får leka, busa och längta till sommarens äventyr. Förra året anordnade vi ett 70-tal läger och nådde tusentals barn och unga. I år har vi laddat upp med minst lika många! Dessa aktiviteter är sommarens höjdpunkter för massor av ungar - men extra viktiga för de som har det tufft hemma. Långsiktig förändring för hela familjer. Men vårt engagemang stannar såklart inte vid att skapa härliga sommarläger. Tvärtom! Året om ordnar vi aktiviteter för barn och unga, men även mötesplatser och stöd för vuxna. Att stötta vuxna som vill minska sitt drickande är nämligen den största avgörande faktorn för att skapa långsiktig förändring för de barn som lever i familjer med en riskfylld alkoholkonsumtion. Det är ibland en lång resa men vi får ofta höra att det har varit en resa tillbaka till livet – och de som vinner i slutändan är alltid, alltid barnen.Tusen tack för att du är med och räddar liv!

Choose Project Read More...

För att ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

Ingen människas liv ska begränsas av alkohol eller andra droger – varken i Sverige eller någon annanstans.IOGT-NTO-rörelsens uppdrag är att uppmärksamma och arbeta för att minska alkoholens roll i samhället – i Sverige såväl som internationellt. Vi är den enda organisationen i Sverige som tar ett helhetsansvar för alkoholfrågan, trots att alkohol är ett av de främsta hoten mot människors hälsa och trots att det skapar stora sociala och ekonomiska problem. En av våra viktigaste uppgifter är kampen för barns och ungas rätt till en trygg och drogfri uppväxt. Vi utmanar alkoholnormen, arbetar med alkoholpolitisk påverkan på lokal, nationell och internationell nivå och stöttar och stärker de som påverkas negativt av eget eller någon annans missbruk – i Sverige och i resten av världen.Välkommen att förändra världen med oss genom att starta och driva en egen insamling för det ändamål du brinner mest för!

Choose Project Read More...

IOGT-NTO-rörelsens internationella arbete

Alkohol skapar stora ekonomiska problem och bidrar till fattigdom. Alkohol splittrar familjer, gör det svårt att behålla ett arbete och ökar våldet mot kvinnor och barn. Alkohol är även kopplat till sjukdomar så som HIV och cancer. De som drabbas allra värst är de som redan har det svårast - ofta är det kvinnor och barn. Din insamling förändrar världen!Tillsammans med dig arbetar vi i fjorton länder för att exempelvis:- Minska alkoholkonsumtionen hos barn. - Bidra med kunskap så att länder som behöver kan ta fram bra lagstiftningar och policyer kring alkohol.- Tillsammans med lokala organisationer direkt på plats utbilda lokalt i alkoholrelaterade frågor som även berör jämställdhet, barn, hälsa och ekonomi. Vi kan bland annat se att:- Vårt arbete minskar våld och trakasserier i hemmen samtidigt som hushållens inkomster ökar. - Barn får en tryggare uppväxt och en mer stabil skolgång.- Länder som tidigare helt saknat regleringar kring alkohol nu har fungerande lagstiftningar - vilket minskar omfattningen av många samhällsproblem.

Choose Project Read More...