Avslutad: 2017 - IAMPROUD över att ta en vit jul!

Ge en gåva
Skapad av:
Casandra Hallberg
Samlar in till:
Vit jul

Avslutad: 2017 - IAMPROUD över att ta en vit jul!

- Din chans att påverka, läs nedan -
Låt julafton bli ett minne för livet - ta en vit jul DU också!

"Som ett barn på julafton" heter det när någon verkar helt uppåt öronen förbryllad, totalt exalterad över någonting eller skiner som en sol vid en speciell händelse. Och det heter så för att ingenting utstrålar glädje och frid som ett lyckligt barn på julafton, som otåligt får vänta på tomten, får efterlängtade paket och har sina nära och kära runt om kring sig.

Men mitt i allt detta, i den vackra bilden av julafton finns en annan sida av sanningen. Barnen som inget hellre vill än att julen skall vara över. Barnen som gråter sig till söms i väntan på julafton och barnen som ber sin förälder, eller annan närstående, att iallafall inte dricka just då.

Mitt i allt detta, i vårt varma porträtt av julafton, finns barnen som vet att julafton kommer att börja bra, men sluta i katastrof. Barnen som snart inser att det har blivit några glas för mycket och barnen som skäms över de vuxnas beteende.

Mitt i allt detta finns barn - som avskyr alkoholen.

Det är små barn som inte förstår varför föräldrarna beter sig så konstigt, som blir äldre barn som förstår att det är alkohol. Det blir vuxna barn som år efter år försöker få de vuxna att förstå att det räcker nu, som blir utflugna barn som än fasar för julafton.

Det här är för barnen som lever på hoppet av att julen i år blir sådär härlig och varm som de hört att den kan vara. Det här är för barnen som tar på sig skulden för sina vuxna medmänniskors oacceptabla alkoholkonsumtion och det här är för barnen som drömmer om en jul hemma.

Julen är barnens högtid och INGET barn skall behöva lida för att vuxna inte kan kontrollera sitt drickande. INGET barn skall behöva somna med en klump i magen, varken innan eller efter julafton till följd av alkohol och INGET barn skall behöva vänja sig att vissa vuxna "alltid blir sådana".

Vi vuxna har därför hela ansvaret i detta - att se till att värna om de som ser upp till oss. Och vi alla kan göra något.

Rannsaka dig själv och utvärdera din egen alkoholkonsumtion, fråga dig själv om du verkligen behöver alkohol i jul? Fråga dig själv om du kan hoppa nubben - för att glädja barnen, eller för att visa att du står upp för de barnen jag skrivit om ovan. Fråga dig själv om du är beredd att ta en vit jul för alla de barn som kommer att få lida även denna jul.

Om du är beredd att ta en vit jul, eller vill göra en insats, så var med mig i insamlingen för alla de barn som fått lida. Var med mig och IOGNTO-rörelsen i deras kamp för en vit jul och ge ditt bidrag.


DU kan göra skillnad-
För barnen som bara vill vara "som ett barn på julafton"

Ge en gåva

4 750 kr
Insamlat

95% 5 000 kr

15
Gåvor

0
Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • André Ström André Ström Donerade 2 000 kr

 • Linda Engström Linda Engström Donerade 50 kr

 • Anonym användare Anonym användare Donerade 300 kr

 • Anonym användare Anonym användare Donerade 200 kr

 • Eva Hallberg Eva Hallberg Donerade 300 kr

 • Hanna Dahlberg Leuhusen Hanna Dahlberg Leuhusen Donerade 300 kr

  Barn ska inte behöva uppleva att vuxna får ett förändrat beteende som påverkar barnen negativt, för att de vuxna själva väljer att dricka alkohol. Låt julen vara vit för dina barns skull och för din egen skull.

 • Ida Thorén Olsson Ida Thorén Olsson Donerade 100 kr

  Fint initiativ Casandra!

 • Lova Paterson Lova Paterson Donerade 300 kr

  Att barns lycka under juletid ska behöva intetgöras av en vuxen människas beroende eller behov är oacceptabelt. Julen är till för barn (och oss vuxna med barnasinne) och fokuset på alkohol är så urgammalt och snett som det bara kan bli.

 • Sofia Larsson Sofia Larsson Donerade 100 kr

  Bra initiativ, Casandra! Kram Sofia

 • My Djurberg My Djurberg Donerade 100 kr

  Självklart vill jag i framtiden när jag blir förälder ge mina barn en vit jul

 • Sebastian Stenbeck Sebastian Stenbeck Donerade 200 kr

 • Jenny Åman Jenny Åman Donerade 100 kr

 • Elin Iderström IOGT-NTO-rörelsen
  Härlig start på insamlingen, heja dig Casandra och heja alla givare!
 • Emma Roxström Emma Roxström Donerade 100 kr

  Casandra Hallberg Casandra Hallberg: Tack så hemskt mycket. Du gör skillnad Emma <3
 • Henrik Andréasson Henrik Andréasson Donerade 100 kr

  Casandra Hallberg Casandra Hallberg: Verkligen stort tack för ditt engagemang. Det betyder så mycket Henrik <3
 • Casandra Hallberg Casandra Hallberg Donerade 500 kr

  För barnens rätt till en minnesvärd jul ❤